Choď na obsah Choď na menu
 


Náš príbeh

         Vďační Bohu za ten dar, sa nám 18.4.2000 narodil náš prvorodený syn Majko. Od samého začiatku to bol životaschopný, šikovný, usmievavý, a ako čas potvrdil aj nesmierne nadaný chlapec, ktorý svojim šťastným smiechom vnášal radosť do nášho života. Chodil do školy pre nadané deti. Okrem toho navštevoval aj ZUŠ – odbor výtvarný a hudobný – hra na klavír, aktívne hrával futbal...

Až do 26.5.2010, kedy v našom obyčajnom ľudskom živote nastal radikálny zlom. Po ťažkej kraniocerebrálnej traume, kde mu museli uvolniť časť lebečnej kosti (trieštivá zlomenina s opuchom mozgu) sa biorytmus celej našej rodiny zmenil a Majko leží na lôžku v stave bdelej kómy. Spočiatku bol jeho stav veľmi, veľmi kritický. Našťastie Majko zabojoval a na 9.deň začal spontánne dýchať. Na nasledujúci deň mu bola realizovaná tracheostomia. Keď ho odpojili od prístrojov, začala nám svitať nádej na návrat domov. Táto pozitívna nálada opätovne povzbudila Majka v jeho húževnatom boji a na milé prekvapenie všetkých zainteresovaných mu lekári po 4 mesiacoch odstránili tracheostomiu. Po pol roku strávenom v nemocničnom prostredí nás konečne prepustili do domácej liečby. V dôsledku ďalších, nie príliš optimistických diagnóz, si jeho zdravotný stav naďalej vyžaduje denno-dennú rehabilitáciu. Majko prijíma potravu cez sondu PEG., zatiaľ nerozpráva. Posledné lekárske správy finalizujú v optimistických prognózach. Pre nezainteresovaných sú to zanedbateľné zmeny, no pre nás sú to obrovské kroky vpred. Ale ...finančné nároky na zlepšenie jeho zdravotného stavu vysoko prekračujú náš rodinný rozpočet. Sme nesmierne vďační aj za pomoc našim príbuzným a známym - pani učiteľka klavíra sprostredkovala pre Majka Benefičný koncert, - ktorí nám pomohli s financovaním rehabilitačných procesov, fyzioterapie, masáží, hyperbarickej komory, zdravotných pomôcok, liekov, hygienických potrieb, špeciálnej stravy. Čaká nás ešte dlhá cesta, ktorú bez Vašej pomoci asi ťažko zvládneme.

 

 Hovorí sa, že jedna lastovička leto nerobí, no aj malý finančný príspevok nám dokáže pomôcť. Preto prikladáme aj číslo účtu:

SK70 7500 0000 0040 1232 1918

 

 
 

 


Posledné fotografie



Archív

Kalendár
<< február / 2024 >>


Štatistiky

Online: 1
Celkom: 51716
Mesiac: 786
Deň: 23